HÍREK  2018. szeptember 06.      1,163
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a Beszterce utcai Mézeskalács ovi udvara

A Kispesti Közösségi Költségvetés 2018. program keretében újult meg a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda Beszterce utcai tagintézményének udvara. Hatmillió forintot fordított rá az önkormányzat. Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester ma látogatta meg az óvodát.

Kész a Beszterce utcai Mézeskalács ovi udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Közösségi Költségvetés 2018. projekt keretében városrészenként (Felső-Kispest 1, Felső-Kispest 2, Kertváros, Hagyományos Kispest, Wekerletelep) 6-6, összesen 30 millió forint felhasználásáról dönthettek közvetlenül a kispestiek. Az év elején lezajlott szavazáson Felső-Kispesten legtöbben közvécé létesítése a Kossuth téri bezárt a BKV-pénztár helyén és a Batthyány utca járdáinak javítására, Wekerlén a Bárczy István téri játszótér felújítására, Hagyományos Kispesten a Vásár tér további fejlesztésre, míg a Kertvárosban a Beszterce utcai Mézeskalács óvoda udvarának felújítására szavaztak. Az önkormányzat idén is azt tervezi, hogy a Polgármesteri Program részeként már harmadszor kéri a kispestiek javaslatait a kerületi fejlesztésekre vonatkozóan. Ezúttal már hét városrészre várjuk majd a javaslatokat, ezért a fejlesztésekre fordítható összeg is 42 millió forintra növekszik – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Vinczek György, a humán ágazatot felügyelő alpolgármester lapunknak elmondta, a Beszterce utcai óvodaudvar felújítása a közösségi költségvetésből jól illeszkedett a Mézeskalács óvoda mindkét épületének átfogó korszerűsítéséhez, a Beszterce utcai és a Kelet utcai tagintézmények felújítását is a kerületi intézményfelújítási program keretében idén nyáron végeztette el az önkormányzat, a két épület rendbetételére összességében 40 millió forintot fordított. A nevelési év indulásakor mindkét helyen korszerű óvoda várta a kertvárosi gyerekeket.