HÍREK  2018. szeptember 13.      964
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a Gábor iskola új ebédlője és konyhája

Tanévkezdésre már felújított ebédlőben fogadták délidőben a gyerekeket a Gábor iskola Fő utcai épületében. Az önkormányzat 23 millió forintot fordított erre a korszerűsítésre.

Elkészült a Gábor iskola új ebédlője és konyhája
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Ugyan már nem feladata az önkormányzatnak, hogy felújítsa és fenntartsa az iskolákat, mégis úgy gondoljuk, a korábbi évekhez hasonlóan, amivel csak tudjuk, segítjük az intézményeket. A kerületi intézményfelújítási program keretében mintegy 23 millió forintot fordítottunk a Gábor iskola évekkel ezelőtt felújított konyhájának és ebédlőjének korszerűsítésére, felszerelésének, eszközeinek cseréjére – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az intézmény vezetője, Dessewffyné Szabó Erzsébet kérdésünkre elmondta: a Gábor iskola két tagintézményében 476 kisgyerek tanul, ebből 276 itt a Fő utcai épületben. A gyerekek közül naponta változó létszámban, 180-220 tanuló veszi igénybe a közétkeztetést. Ez azt jelenti, hogy 4-5 turnusban tudják ezt lebonyolítani. Az intézményvezető szerint is ráfért a felújítás a konyhára és az ebédlőre is, de a gyerekek örültek és hamar megszokták a változást, hiszen nekik az a természetes, hogy tiszta, rendezett környezetben étkezhetnek. A konyhában dolgozóknak pedig nagy segítséget jelentenek az új eszközök még akkor is, ha még most nehézséget is okoz az új technológiával való ismerkedés – tette hozzá.

A beruházást lebonyolító VAMŰSZ igazgatója, Kránitz Krisztián tájékoztatása szerint a konyha és az étkező teljes felújítása során 400 méternyi elektromos, 50 méter víz- és 40 méter szennyvízvezetéket cseréltek ki, 260 négyzetméteren végeztek festést és mázolást, a konyha 90 négyzetméteren új csempét, 30 négyzetméteren új padlóburkolatot kapott, az étkezőben 30 négyzetméteren szerelnek fel új lambériát. Új mosdók és falikutak, valamint egy új mosogatógép beszerzése és beszerelése is része volt a felújításnak. Az ebédlőben 11 új asztal és 44 új szék várja a diákokat és pedagógusokat.