HÍREK  2018. szeptember 26.      910
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb tanévet kezdhettek a kispesti szenior diákok

Idén is tanulhatnak az ötven év felettiek a Szeniorok Kispesti Akadémiáján, az új kurzus kedden indult. Az ingyenes előadássorozatot az önkormányzat támogatásával, az idős képzésben élenjáró Milton Friedman Egyetem (Zsigmond Király Egyetem) szervezi évek óta. Kispest Önkormányzatának kiemelt célja lehetővé tenni a kispesti idősebbek, nyugdíjasok számára, hogy bővíthessék tudásukat ingyenes lakossági képzéseken, nyelvi kurzuson, számítógépes oktatáson, ezek is évek óta folyamatosan zajlanak nagy sikerrel.

Újabb tanévet kezdhettek a kispesti szenior diákok
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Nagy örömömre a régi arcok mellett újakat is látok szép számmal, és remélem, hogy együtt maradnak egészen a záró előadásig – mondta a 11. félév tanévnyitó köszöntőjében Gajda Péter polgármester. Már az első előadás is igen izgalmasnak ígérkezik, amelyet a régi hallgatók kérésére iktattak a programba – tette hozzá, utalva a nyitó előadásra, amelyben az idős korban jelentkező párkapcsolati problémákról beszélt az akadémia programját koordináló Jászberényi József, a szenior akadémiák országos mentora. Még az előadás előtt Jászberényi József beszélt arról is, hogy a kispesti akadémia a második legnépszerűbb az országosan létező 38 közül. Az előadások sorába idén is kerültek olyan témák, amelyet a résztvevők kértek, javasoltak a szervezőknek. Példaként említette a közösségi oldalak veszélyeiről és a fogyasztóvédelemről szóló előadásokat.

Az időskori párkapcsolati nehézségekről szólva Jászberényi József irodalmi példákkal is alátámasztotta, hogy mennyire fontosak ebben az életkorban az emberi kapcsolatok. Mélyen hiszek abban, hogy a problémákat maguk a párok tudják csak megoldani, vagy csak olyan külső segítővel, akiket maradéktalanul elfogadnak mindketten, de ebben elsősorban közös gyerekeik tudnak leginkább segíteni. Mindenek előtt a közös hangot kell újra megtalálniuk – hangsúlyozta.