HÍREK  2018. október 08.      976
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Székelygulyás vitte el a pálmát a főzőversenyen

Tizenkét bográcsban rotyogott az étel a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda őszi főzőversenyén a KAC-pályán vasárnap. A rendezvényt – a létesítményben zajló építkezés miatt – idén nem kapcsolták össze a hagyományos sportnappal. A mostani főzésen egy székelygulyást ítéltek a legfinomabbnak.

Székelygulyás vitte el a pálmát a főzőversenyen
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

Tizenkét csapat főzött az idei versenyen: a XIX. KISZE (XIX. Kerületi Ifjúsági és Szabadidősport Egyesület – tejszínes csirkeragu leves), a Vérszövetség (Kispesti Véradók Egyesülete – babgulyás), az UPDATE 1 (XIX. Kerületi Pedagógus Szakszervezet – őszi marhaság), a Golyósok (Wekerlei Bocsa Sportegyesület – székelygulyás), a De Kiváló falatok (barátok - vörösboros marhapörkölt), a Gulyás Ellátó Szervezet (Gazdasági Ellátó Szervezet –       gombás nyúlpaprikás), a HUSI (Humánszolgáltatási Iroda – bakonyi betyárleves), a Kajás Majmok (Kispesti Atlétikai Club – hamis gulyás), a Kontá-rock (Kispesti Bóbita Óvoda – Kispest pörkölt), a Minden álmod (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – szolnoki cigánygulyás), a Szupernagyik Csapata (Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete – Fortuna gulyás) és a Kispesti Trió (Kispesti Román Nemzetiségi Önkormányzat – gulyásleves).

A zsűri – Gajda Péter polgármester, Vinczek György, Rátkay Andrea, Kertész Csaba alpolgármesterek és Sági Szilárd gasztrokibic – végül különdíjat adományozott a Kontá-rock csapatának a Kispest pörköltért és a Minden Álmodnak a szolnoki cigánygulyásért. Harmadik helyezést ért a Gulyás Ellátó Szervezet gombás nyúlpaprikása, második lett a De Kiváló falatok marhapörköltje. Az idei főzőversenyt székelygulyásukkal a Golyósok nyerték meg.