HÍREK  2018. október 08.      2,020
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Saját épületébe költözött a Wekerlei Fejlesztő-műhely

Új helyen nyitotta meg kapuit a Wekerlei Fejlesztő-műhely vasárnap. A Zoltán utca 26. alatti intézményt Gajda Péter polgármester nyitotta meg. A központ mostantól egy helyen tudja fogadni a fejlesztést igénylő óvodásokat, kisiskolásokat.

Saját épületébe költözött a Wekerlei Fejlesztő-műhely
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Romhányi Rékától, a Wekerlei Fejlesztő-műhely vezetőjétől megtudtuk, az intézet magánvállalkozásból született, már több mint 10 éve várja azokat a 3 és 18 év közötti gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (diszlexia, daygráfia, diszkalkulia), magatartásbeli zavarral (hiperaktivitás, ADHD) küszködnek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek. Szakképzett és elhivatott kollégáival együtt segítenek megteremteni a gyerekek optimális fejlődéséhez szükséges feltételeket.

Jó kapcsolatot építettek ki a kerületi bölcsődékkel, óvodákkal, a Nevelési Tanácsadóval, a Védőnői Szolgálattal, illetve a szakemberekkel, gondozó- és óvónőkkel, gyermekorvosokkal, gyermek-neurológusokkal. Több Kispesti óvodában tartanak fejlesztő foglalkozásokat, jövőre, a 2019/2020-as tanévben pedig már egy tanulócsoportnak is helyet ad a fejlesztő-műhely.