HÍREK  2018. október 11.      2,927
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Négy fal között szabadon…”

Már megrendelhető és megvásárolható az a magánkiadásban megjelent könyv, amelyet Csorba Dávid, a Duchenne-szindrómás 26 éves kispesti fiatalember írt önmagáról, családjáról, betegségéről, édesanyja és kettejük mindennapi küzdelméről, gondjaikról, örömeikről. A könyv megjelenését Kispest Önkormányzata, a Kispest Jövőjéért Egyesület és még sok-sok önkéntes segítő támogatta.

„Négy fal között szabadon…”
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A gyógyíthatatlan Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő fiatalembert, Csorba Dávidot régóta ismerjük, sorsát, életét nyomon követjük, amiben csak tudjuk, támogatjuk. Az önkormányzat 2015-ben hozta helyre azt az 53 négyzetméteres, összkomfortos, akadálymentessé átalakított lakást, amelyben már elfért a súlyos, gyógyíthatatlan kórban szenvedő fiatalember ágya és lélegeztető gépe is. Most egy örömteli esemény miatt jöttünk el újra Dávidhoz, hiszen elkészült az a könyv, amelyet Dávid írt édesanyja segítségével, barátok, ismerősök, támogatók szerkesztettek, lektoráltak, alakítottak könyvvé. Az önkormányzat mintegy 450 ezer forintos támogatásával pedig megjelenhetett magánkiadásban – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki ma meglátogatta az évek óta a „négy fal között szabadon” élő Dávidot és édesanyját.

A fiatalember mostanság állandó felügyeletet és ellátást igényel, évek óta lélegeztető gépre is szüksége van. Kapcsolatát a külvilággal a számítógép, az internet, a televízió, a ritkán betérő látogatók, barátok jelentik. Mint ahogy Dávid is megfogalmazza, nem csak neki, de elsősorban édesanyjának tenne jót, ha ki tudnának mozdulni a lakásból néha.

A könyv elérhető: csorbadavid18@gmail.com, www.facebook.com/csorba92