HÍREK  2018. október 12.      827
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkezdődött az Ádám György emlékére rendezett nemzetközi sakkverseny

Az Ádám Györgyről elnevezett ifjúsági csapatversenyt harmadszor, az Ősz Gábor nevét viselő ifjúsági egyéni versenyt először rendezte meg a Barcza Gedeon SC.

Elkezdődött az Ádám György emlékére rendezett nemzetközi sakkverseny
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Csütörtöktől vasárnap délutánig a kispesti Chesscom Hotel ad otthont a nemzetközi ifjúsági sakk két tornájának. Mint azt Grimm György, a Barcza Gedeon SC elnök-szakosztályvezetője a KMO-ban tartott megnyitón elmondta, hat ország (Szerbia, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Lengyelország és Magyarország) 12 csapatának több mint 40 játékosa vesz részt a 2016-ban elhunyt szakosztályvezető, Ádám György emlékére harmadszor megrendezett emlékversenyen (ő volt a motorja ezeknek az évente megrendezett meghívásos nemzetközi ifjúsági versenyeknek – a szerk.), és először rendeznek ifjúsági egyéni villámversenyt a tavaly elhunyt alapító elnök, Ősz Gábor emlékére.

A versenyzőket és kísérőiket a versenyt támogató önkormányzat nevében köszöntő Kertész Csaba alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a két kiváló sakkvezető szellemisége itt van a teremben. Mint mondta, örül, hogy ilyen jelentős sportesemény zajlik Kispesten, ahol az önkormányzat kiemelten támogatja a sportéletet.

A megnyitó folytatásában előbb a Marcipán Tánc és Fitnesz Sportegyesület három ifjú versenyzője tartott bemutatót, majd a Budapesti Sasok SE Taekwon-do szakosztályának néhány tagja mutatkozott be a közönségnek.

A 11 fordulós csapatverseny már a megnyitót követően elkezdődött az 1-2. fordulókkal, péntektől vasárnapig minden nap 3-3 fordulót bonyolítanak le, a szintén 11 fordulós egyéni villámversenyt péntek délelőtt rendezik. Az eredményhirdetést vasárnap délután tartják.