HÍREK  2018. október 12.      1,292
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jótékonysági hamburger party a rászorulóknak

Helyi vállalkozások, civilek és az önkormányzat összefogásával 500 adag étellel vendégelték meg a rászoruló kispestieket ma a Kossuth téren. A helyben készített kézműves hamburgerből, sült krumpliból, házi rétesből és szörpből álló menü 5 forintba került, a délutáni étkezésre – a 2500 forint kifizetése után – Kispest polgármestere hívta meg az embereket.

Jótékonysági hamburger party a rászorulóknak
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Sokan szorulnak az önkormányzat támogatására, civilek segítségére Kispesten, ezért amikor a Kanálgép food truck vállalkozás és a függőség-prevencióval foglalkozó Offolj.hu csapata megkeresett a hamburger party ötletével támogatandónak ítéltük munkatársaimmal. Itt a Kossuth téren kulturált körülmények között, nagyon jó minőségű ételt kaptak a nehéz körülmények között élő kispestiek, akiket plakátokon és a szociális ellátórendszeren keresztül értünk el. Bízom abban, hogy a következő években így is segíteni tudunk a rászorulókon – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

Patek Gábortól, a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodájának vezetőjétől megtudtuk, a nemes cél összefogással valósult meg: az önkormányzat 200 ezer forinttal, a Kispest Jövőjéért Egyesület 100 ezer forinttal járult hozzá a nyersanyagok beszerzéséhez, a Kanálgép és az Offolj.hu készítette az ételeket, a másik bolt a szörpöket és a teát hozta, a Hanley Service pedig az áramellátásról gondoskodott.

Szalay Dezső (Kanálgép) és Lacza Levente (Offolj.hu) kérdésünkre elmondta, a mostani akció előzményeként évekig 300-400 adag gulyást főztek karácsony előtt a Misszió Alapítvány ellátottjainak a Viola utcában. Ezúttal egyeztettek az önkormányzattal, hogy ne a hagyományos étel legyen, hanem olyan hamburger, amilyet máshol is kínál a food truck vállalkozás. Így született meg a jótékonysági hamburger party.