HÍREK  2018. október 15.      900
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ötéves lett a Kincses Sziget

Ötödik éve töretlen sikerrel zajlanak a Kincses Sziget – Gyermek Bolhapiac hétvégi rendezvényei hónapról hónapra a Városháza előtt, illetve télen a az épületben.

Ötéves lett a Kincses Sziget
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Kevesen bíztak 2013-ban abban, hogy a kezdeményezés sikeres lesz Kispesten, az idő azonban az ötletgazdákat igazolta: a Kincses Sziget népszerű rendezvény – mondta köszöntőjében Gajda Péter polgármester.

Az osztrák ötletet hazaivá alakító és Kispesten meghonosító Banai Teréz és Banai Tamás öt évvel ezelőtt gondoltak egyet és megpróbáltak megszervezni egy olyan programot, ahol a gyerekek kipróbálhatják a gazdálkodást, zsebpénzt gyűjthetnek, játszva megtanulhatják kezelni a pénzt és megbecsülni annak értékét. Így szerveződött először a Kispesti Kincses Sziget – Gyermek Bolhapiac – tudtuk meg Banai Teréztől, az egyik ötletgazdától, aki egyben a polgármesteri hivatal munkatársa is. Kitartó szervezőmunkával és lelkesedéssel gondozzák és fejlesztik immár ötödik esztendeje a programot. Megtudtuk azt is, a rendezvény különlegessége, hogy bár nagy a kísértés, de itt csak gyerekek árulhatnak 18 éves korig, a szülők csak felügyelhetik az adás-vételt, esetleg segíthetnek a pénzkezelésben, de a gyerekeknek kell alkudni, „üzletet kötni” is. A másik fontos eleme, hogy csak azokat a holmikat, elsősorban könyvet, játékot, árulhatják, amelyeket már meguntak vagy korosztályosak. Az évek alatt barátságok születtek és nem csak a gyerekek között. Sok család azért is jön el hétvégenként, hogy találkozhassanak egymással.

Az ünnepi torta mellett volt ünnepi műsor, amelyet az Etude Dance Studio adott, illetve sok-sok apró ajándék és meglepetés.