HÍREK  2018. október 17.      1,224
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fórum a wekerlei építési szabályzatról

Wekerletelep Kerületi Építési Szabályzatáról (Wekerletelep KÉSZ) tartottak előzetes tájékoztatási fórumot kedden, a Városházán.

 

Fórum a wekerlei építési szabályzatról
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Berencz Ibolya főépítész elmondta, azért van szükség az új szabályozásra, mert az előző 14 éve készült, és megváltozott a fővárosi szabályozás is, ehhez kell igazítani a kerületit. A szabályozási tervnek ebben az első tájékoztatási szakaszában a javaslatok összegyűjtése történik, majd ezeket beépítik az új tervezetbe. Hangsúlyozta, az a törekvés, hogy a szabályok érthetőek és alkalmazhatóak legyenek. Sin Emília, a KASIB Mérnöki Iroda vezető tervezője arról beszélt, hogy már folyik a munka, az év végéig kell elvégezni a megalapozó vizsgálatokat.

Több észrevétel és javaslat is elhangzott a fórumon, szó esett egyebek mellett a közterületek felújításáról, a kerékpárutak fejlesztéséről, a túlzott gépjárműforgalomról, a parkolási gondokról, a csapadékvíz elvezetésének problémájáról. Elhangzott, hogy telkenként legyen felmérés, az hogy friss ortofotó és személyes vizsgálat alapján legyen felmérve az ingatlanok helyzete, és szó volt internetes lakossági felmérésről is – tudtuk meg Kispest főépítészétől, aki lapunknak is hangsúlyozta, hogy az új szabályozás célja, hogy megőrizze a műemléki jelentőségű terület építészeti értékeit, és ehhez igazítsa a XXI. századi lakhatási igényeket.

A véleményeket és javaslatokat 2018. október 24-ig várják a Főépítészi Iroda címére (1195 Budapest, Városház tér 18-20.) vagy a foepitesz@kispest.hu e-mail címre.

Lakossági kérdőív (doc)