HÍREK  2018. október 24.      1,000
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elindult az ovis sportprogram idén is

A csapatok bemutatkozásával, sportbemutatókkal és a versenypólók átadásával az Eötvös iskolában ma hivatalosan elrajtolt a tavaszig tartó kerületi óvodás sportprogram. A négy központi foglalkozás és az óvodai felkészítéseket követően az ovisokból álló csapatok hét versenyszámban mérkőznek meg. A selejtező után 2019. március 23-án rendezik a döntőt, ahol a legjobbak mutathatják meg ügyességüket.

Elindult az ovis sportprogram idén is
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A versenyző kisgyerekeket, szülőket, pedagógusokat, edzőket köszöntő polgármester a mozgás, a sport és az egészségmegőrzés fontosságáról beszélt megnyitójában. Gajda Péter elmondta, Kispesten sokféle sportot próbálhatnak ki a gyerekek, az önkormányzat is több ingyenes lehetőséget biztosít a mozogni, sportolni akaró kispestiek számára – így született meg tavaly az ovis sportprogram ötlete. Jó versenyzést kívánva azt mondta, reméli, hogy azok a kisgyerekek, akik ebben a versenysorozatban küzdenek, később majd rendszeresen sportolnak is.

Kerekes Balázs, program szervezője arról beszélt lapunknak, hogy a tavalyi versenysorozat nagyon sikeres volt, a pedagógusok, a gyerekek és a szülők is várták a folytatást. Elmondta, a program szempontjából az utánpótlás-neveléssel foglalkozó kispesti egyesületek közül a labdajátékokkal foglalkozók – futsal, kézilabda/szivacskézilabda, pingpong, röplabda/strandröplabda – kiemelt jelentőséggel bírnak, mert az ovis korosztály számára a rendszeres labdás foglalkozások a személyiség és a mozgáskoordináció fejlődésének, a tanulási képességek fejlesztésének fontos eszközei. Az ovis sportprogram révén a szülők többféle sportágat ismerhetnek meg, az utánpótlás-nevelő szakosztályok pedig megfigyelhetik és kiválaszthatják a tehetséges gyerekeket.

Az idei versenysorozatban a Bóbita, a Zöld ágacska, a Százszorszép, a Tarkabarka, az Árnyas, a Napraforgó és a Mézeskalács ovi 1-1 csapattal, míg a Gyöngykagyló 3 csapattal vesz részt. A csaptok legfeljebb 6+4 főből állhatnak. A felkészítő foglalkozások után gyerekek hét versenyszámban mérkőznek meg: labdapattogtatás és gurítás könnyített röplabdával, teniszlabda rendezése, „mocsárjárás” karikával, labdapattintás-célba dobás, célba dobás pingponglabdával, ugrás és dobás labdával, kincsvadászat-játék labdával. Egy-egy versenyszámban egyszerre 6 gyermek szerepel, közülük háromnak mindig lánynak kell lennie.