HÍREK  2018. november 18.      1,018
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepeltek a kispesti véradók

Múlt vasárnap véradással, szombaton a többszörös véradók jutalmazásával ünnepelte a közelgő véradók napját a Kispesti Véradók Egyesülete. Legközelebb jövő februárban tartanak véradást.

Ünnepeltek a kispesti véradók
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Az egyesület vezetőjétől megtudtuk, a múlt vasárnapi évzáró önkéntes véradás sikeres volt, 70-en adtak vért, közülük heten először. Somogyi Lászlóné az egyesület Csokonai utcai székhelyén rendezett ünnepségen elmondta, idén 293-an adtak vért az egyesület által szervezett kispesti véradásokon. A civilszervezet önkéntesei segítségével sikerült jól megszervezni és lebonyolítani véradásokat, önzetlen munkájukat külön is megköszönte Somogyi Lászlóné.

A rendezvényen tíz többszörös véradót köszöntöttek: Galambos Béla 80, Bebesi Csaba, Gerlai Tibor és Simon Józsefné 50, Básti Gábor, Berkó Levente és Borza Miklós 40, Bánhegyi Gábor 35, Pál Zsombor és Sándor Csilla 30 alkalommal adott vért, segítve a vérkészletek pótlását.

A Magyar Vöröskereszt 1987-ben határozott úgy, hogy november 27-e legyen a véradók napja, ez a nap az emberség, az emberi szolidaritás és a felebaráti szeretet ünnepe.