HÍREK  2018. november 19.      909
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Puskás Öcsire emlékeztek a halála évfordulóján

Halálának 12. évfordulóján az Aranycsapat kapitányára, a Nemzet Sportolójára, Kispest díszpolgárára, a méltán világhíres Puskás Ferencre emlékeztek a nevét viselő kispesti iskola aulájában felállított mellszobránál. Az eseményen részt vettek pálya- és sporttársai, tisztelői, az önkormányzat képviselői, valamint a Budapest Honvéd FC fiatal sportolói.

Puskás Öcsire emlékeztek a halála évfordulóján
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

2006. november 17-én veszítette el Kispest nagy szülöttét, Puskás Ferencet, Puskás Öcsit, a „száguldó őrnagyot”, akit már halála előtt is nagy tisztelet övezett nemcsak Kispesten, Magyarországon, hanem a nagyvilágban is – emlékezett beszédében Gajda Péter polgármester a Puskás iskola aulájában megtartott hagyományos koszorúzási ünnepségen. Puskás Ferenc nemcsak kiváló sportember volt, hanem kiváló ember is, aki nehéz gyermeksorból indulva, világhírességként is meg tudta őrizni emberségét, szerénységét. Gajda Péter hangsúlyozta: ő az, akit példaképként állíthatunk mindazok elé, akik sportolni szeretnének.

Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó néhány személyes emléket elevenített fel a Puskás Ferencet körülvevő ismertségről. A híres futballista szívesen emlékezett arra, hogy gyermekként milyen csodálattal figyelte a világklasszist.

Bihari Péter, a Puskás iskola igazgatója arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy Puskás Ferenc egy személyben testesíti meg, amire mindannyian büszkék lehetünk: a magyarságunkat, a sportembert, akinek kimagasló szorgalmát és kitartását, a sporthoz való alázatos hozzáállását minden gyerek elé példaképül állíthatjuk.

Az emlékező szavak után az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, a Budapest Honvéd FC képviseletében Kaszás Kálmán és Gács Pál, az MLSZ képviseletében Dunai Antal, a Puskás Alapítvány nevében Fenyvesi Dezső és Bernát Péter, a Puskás Nemzetközi Futballalapítvány képviseletében Mravik Gusztáv, valamint a Puskás iskola nevében Bogdánfi Márton és Angyal Adrián helyezte el a tiszteletadás virágait az aulában lévő mellszobor talapzatánál.