HÍREK  2018. november 22.      1,149
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kiosztották az idei Kispest Sportjáért-díjat

Az önkormányzat által 2009-ben alapított Kispest Sportjáért-díjat idén Pálhegyi-Muszil Zsuzsannának,  Schulcz Ágnesnek és Mészáros Gábornak adták át a Városházán tartott ünnepségen. A kilencedik díjátadón az ART’S OK Táncstúdió fiatal táncosai műsorral köszöntötték a díjazottakat.

Kiosztották az idei Kispest Sportjáért-díjat
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Hagyomány már, hogy minden évben itt köszöntjük azokat a sportembereket, pedagógusokat, akik kiemelkedő munkát végeznek a sport, diáksport területén, a testnevelés és testkultúra népszerűsítésében, ezek szervezésében, fejlesztésében és támogatásában. Ők azok, akik sokat tesznek azért, hogy büszkén elmondhassuk, Kispest sportos kerület – mondta köszöntő beszédében Gajda Péter polgármester a Városházán megtartott Kispest Sportjáért-díjátadó ünnepségen. Gajda Péter kiemelte: a kerületben, a foci mellett számtalan más sportágban, kézilabdában, röplabdában, táncban, sakkban, pingpongban, úszásban, is kiváló eredményeket, sikereket érnek el sportolóink a különféle egyesületekben, sportklubokban, iskolai sportközösségekben, amelyért köszönet jár, és amelyet ezzel a díjjal is igyekszik az önkormányzat elismerni. Bár nem mindenkiből lesz bajnok, de ennél sokkal fontosabb, hogy az önkormányzat által is biztosított színtereken, parkokban, sportpályákon minél többen mozogjanak az egészségükért, ha lehet térítésmentesen – tette hozzá.

A díjazottak személyére egyesületi vezetők, iskolaigazgatók küldtek be javaslatokat. A beérkezett 8 javaslat közül idén a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság a kitüntetési rendeletnek megfelelően 3 szakembernek ítélte oda az elismerést, amelyet  Gajda Péter polgármester és Szujkó Szilvia a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi elnöke adott át.

Kispest Sportjáért-díjban részesült:

Pálhegyi-Muszil Zsuzsanna, a Múzsa RSG Sportegyesület ritmikus gimnasztika vezetőedzője 1998 óta. Versenyzőként 1989-ben és 1990-ben az év magyar ritmikus sportgimnasztikázója címet nyerte el. Tanítványai az utóbbi három évben több mint 40 érmet szereztek hazai és nemzetközi versenyeken. Közel 20 éve a sportág oktatása szerepel a Bolyai János Általános Iskola pedagógiai programjában is. A szülők szívesen választják gyermekeiknek a ritmikus gimnasztikát, ugyanis színvonalas, igényes művészeti munka folyik a Múzsa RSG SE edzésein.

Schulcz Ágnes, a Kispesti Kós Károly Általános Iskola testnevelőtanára. Versenyzőként szertorna sportágban voltak országos szintű eredményei. 2000 óta vezeti az iskolai sportkört. Szertorna, aerobik és atlétika foglalkozásain sok gyerek szerette meg a rendszeres testmozgást. Kerékpáros- és sítúrákat, sport- és túratáborokat is szervez a diákok számára. Diákjai számos sportágban nyertek versenyeket a kerületi és budapesti diákolimpiákon. Vezetésével és aktív részvételével az iskola csapata 12 éven keresztül megnyerte a kerületi úszóversenyeket.

Mészáros Gábor, a B-Cool Dance Team Sportegyesület elnöke, akrobatikus rock and roll szakedzője és versenyzője. Magyarországon ő az egyedüli aktív versenytáncos, aki végigjárta a sportág minden lépcsőfokát a gyermektől a felnőtt korosztályig. A sportág legmagasabb kategóriájában képviseli hazánkat a nemzetközi versenyeken. A sportág világranglistáján jelenleg a 14. helyen áll. A 2013 óta általa vezetett egyesületben közel 80 kispesti gyermek sportol, tanítványai az országos bajnokságon értek el dobogós helyezéseket.

A Kispest Sportjáért Díj átadása előtt még köszöntöttek és emléklappal jutalmaztak 5 ifjú sportolót, Bognár Brigittát, Kerekes Dávidot, Nagy Ágostont, Stefanik Mártont, Vénusz Vilmát. A Nego Kyokushin Karate Sportegyesület ifjú karatékái országos kupaversenyeken értek el dobogós helyezéseket, ezért a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság a pályázati rendszeren kívüli rendkívüli támogatásban részesítette őket.