HÍREK  2018. november 26.      891
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az udvarfelújítás második szakasza is befejeződött a Zöld Ágacska oviban

Két hete befejeződött a Zöld Ágacska óvoda idei évre tervezett korszerűsítése: teljesen megújult az intézmény udvara.

Az udvarfelújítás második szakasza is befejeződött a Zöld Ágacska oviban
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Az idei évre szánt 500 millió forintos intézmény-felújítási alapból mintegy 60 millió forintot fordítottunk az óvoda korszerűsítésére. A nyári szünetben megtörtént hat vizesblokk építészeti-gépészeti és elektromos korszerűsítése, kicserélték a vízvezetékeket, a lefolyókat, a zuhanytálcákat, a WC-ket, a mosdókagylókat, valamint teljes festést, fali- és padlóburkolat-cserét is végeztek a vizes helyiségekben. A belső udvar részleges felújítása során sor került az udvar egy csaknem 350 négyzetméteres részének térkövezésére, három gumiburkolatú játszósziget kialakítására, három új árnyékoló napvitorla kihelyezésére, valamint megújultak a homokozók ülőkéi és faburkolatai is. November közepére az udvar felújításának második üteme is befejeződött – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Kránitz Krisztiánnal, a munkálatokat koordináló VAMŰSZ igazgatójával ma járt az intézményben.

Gajda Pétertől megtudtuk, az önkormányzat jövőre is 500 millió forintot fordít az intézmény-korszerűsítési program folytatására, ebből az összegből végzik el majd azokat a kisebb felújítási munkákat is, amelyek idén elmaradtak. Hozzátette, az intézményi felújítások mellett folytatódik a közterületek szépítése, korszerűsítése is.

Kránitz Krisztián elmondta, a teljes óvodarekonstrukció 60 milliós költségének mintegy harmadát, összesen csaknem 20 millió forintot tett ki az udvar felújítása. Az elvégzett munkák: műszaki járda bontása, a csoportszobák előtti teraszok fedése, fa játszóház áthelyezése bontással, javítással, homokozó-ülőke javítása pótlással, ragasztott gumiburkolat fektetése kiegyenlített aljzatra, három gumiburkolatú játszósziget kialakítása, kültéri fafelület festése két rétegben, 3 napvitorla elhelyezése rudazattal, betonszegély elhelyezése, aszfalt burkolat bontása és helyette térkő burkolat elhelyezése ágyazatba, 4 gyermekjáték bontása, visszatelepítése az új burkolatra.