HÍREK  2018. november 27.      968
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb család költözhetett önkormányzati lakásba

A közelgő ünnepeket már új otthonában várhatja az a család, amely néhány nappal ezelőtt megkezdte a beköltözést abba az önkormányzati lakásba, amelyet a VAMŰSZ munkatársai újítottak fel teljesen az Árpád utcában. Mivel a korábbi bérlő rossz és lelakott állapotban adta vissza a lakást, ezért a felújításra és lakhatóvá tételre mintegy 5 millió forintot költöttek.

Újabb család költözhetett önkormányzati lakásba
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A lakáskiutalási határozat után jelképesen is átadta az önkormányzati lakás kulcsait Gajda Péter polgármester. Az Árpád utcai otthont az elmúlt hetekben újították fel teljesen annak az édesanyának, aki két kiskorú gyermekével költözhetett be.

Sajnos az önkormányzat csupán hatvan lakással gazdálkodik, így évente csupán 10-15 lakást tudunk felajánlani a rászoruló családoknak. Az édesanya nehéz családi körülményei miatt pályázott erre az önkormányzati lakásra, majd a pályázók közül került kiválasztásra – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki a beköltözést követő napokban látogatott el a családhoz. Gajda Pétertől megtudtuk azt is, hogy a lakások bérlői sokszor nem törődnek az ingatlanok állapotával, és ha ki kell költözniük, szándékosan meg is rongálják, leszerelik vagy elviszik a lakások berendezéseit. Ezért volt szükség arra, hogy a most kiutalt lakást is teljesen felújítsák a VAMŰSZ szakemberei. A vagyonvédelem érdekében az önkormányzat most már csupán hat hónapra köt bérleti szerződést a lakókkal, amelyet folyamatosan újítanak majd meg – tette hozzá.

Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az 50 négyzetméteres lakásban a 220 négyzetméternyi falfestésen és 30 négyzetméternyi padlóburkolat-cserén kívül teljesen felújították a fürdőszobát, az előszoba-folyosót, a korábbi konyhából még egy szobát, a kamrából pedig főzőfülkét alakítottak ki.