HÍREK  2018. november 30.      951
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Téli tüzelővel segít az önkormányzat a rászorulókon

Az önkormányzat hagyományos tűzifaakciójának keretében a tél beállta előtt húsz rászoruló család, illetve magánszemély kap téli tüzelőt, 1-1 köbméter fát és ahol a kályha vagy kazán alkalmas az elégetésére, papírhulladékból készített „téglát”, papírpelletet. A tüzelőt az önkormányzat megbízásából a Közpark Kft. teherautója szállítja ki a rászorulónak.

Téli tüzelővel segít az önkormányzat a rászorulókon
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az önkormányzat szociális intézményhálózata mindazoknak próbál segíteni, akik a tél közeledtével erre rászorulnak. A mintegy 1 hónapra elegendő tüzelőt rászorultságtól függően idén is azok kapják, akiket az önkormányzat szociális irodájának munkatársai javasoltak támogatásra – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Varga Attilával, a szociális bizottság elnökével együtt az Ady Endre úton lakó Solymosi Istvánnénál segédkezett a fa behordásában ma délelőtt. Gajda Péter hozzátette, a gázzal fűtő rászoruló háztartások szén-monoxid-riasztó készüléket kaphatnak, ugyancsak a szociális iroda javaslatai alapján.

A polgármestertől megtudtuk, minden rendszeres szociális támogatásban – lakhatási-, ápolási-, illetve gyógyszertámogatás – részesülő kispesti család és magánszemély egyszeri 15 ezer forintos plusztámogatást is kap, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat pedig gyermekenként további 6 ezer forinttal támogatja az önkormányzat az év végén. Ez a segítség összesen több mint 10 millió forintba kerül.