HÍREK  2018. december 05.      994
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magántámogatást kapott 25 Bursa Hungarica-ösztöndíjas diák

Már hetedik alkalommal nyújtott támogatást kispesti fiataloknak felsőfokú tanulmányaikhoz dr. Halász Géza. A volt műszaki egyetemi tanár vállalkozása nyereségéből segíti a 25 legrászorultabb Bursa-ösztöndíjas diákot. A mai városházi ünnepségen 50-50 ezer forint támogatást kaptak a fiatalok.

Magántámogatást kapott 25 Bursa Hungarica-ösztöndíjas diák
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Köszöntőjében Kispest polgármestere arról beszélt, hogy minél hosszabb ideig tanul valaki, annál szélesebb ismeretanyagra, tudásra tesz szert és válik ezek által érdeklődő, gondolkodó és kritikus emberré, amire egyre nagyobb szükség van manapság, amikor egy egyetem éppen elhagyni készül Magyarországot. Gajda Péter méltatta a felajánlást, mint fogalmazott, dr. Halász Géza a tudásával szerzett vagyonából nyújt támogatást, hogy könnyebbé tegye a tanulást. Több vállalkozónak is követnie kellene a példát – hangsúlyozta, végül megköszönte az adományozónak, hogy évek óta segíti a kispesti fiatalokat.

Halász Géza azt mondta, szeretné, ha a kerületből, a városból és az országból is minél többen folytatnának felsőfokú tanulmányokat. Ugyanakkor ma a nemzeti tőkésosztály erősítése folyik erős állami támogatás mellett, és egyre kevesebben tanulnak a felsőoktatásban. Úgy fogalmazott, hogy akik végeznek, ne feledjék, hogy a szabadságot nem szabad feladni egy kis biztonságért. Azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ha befejezték tanulmányaikat és meglesz a képesítésük is, maguk döntsenek sorsukról és legyenek szolidárisak a nehezebb helyzetben élőkkel.

A diákok Gajda Péter polgármestertől, az adományozótól és Szujkó Szilviától az oktatási bizottság elnökétől vehették át a támogatást. Az ünnepség zárásaként a Kranyik–Török duó köszöntötte a díjazottakat zenés műsorral.