HÍREK  2018. december 18.      1,339
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Karácsonyi műsorok nyugdíjasoknak

Karácsonyi műsorral kedveskedett a kispesti nyugdíjasoknak az önkormányzat hétfőn: Szilágyi Olga énekművész és tanítványai, művésztársai léptek fel a KMO színpadán.

Karácsonyi műsorok nyugdíjasoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Először szervezett karácsonyi műsort a kispesten élő nyugdíjasoknak az önkormányzat, azért, hogy együtt tudjunk lenni így karácsony előtt – mondta köszöntőjében Kispest polgármestere, aki külön megköszönte a megjelenteknek a közösen gondolkodást a város fejlesztésein. Fontos számunkra, hogy rengeteg javaslatot, kritikát kaptunk, amelyek előre viszik a közös munkát – fogalmazott Gajda Péter.

Arról is beszélt a polgármester, mennyire fontos az adventi időszakban, hogy vissza tudjunk vonulni a mindennapok zajától és együtt tudjunk lenni szeretteinkkel, gondoljunk rájuk. Azt kívánta az ünnepségen megjelent nyugdíjasoknak, hogy szeretetteljes, békés ünnepük, valamint a 2019-es évük boldog és kellemes legyen.

Az első nyugdíjasok számára rendezett önkormányzati karácsonyi ünnepségen Szilágyi Olga énekművész, a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára, valamint tanítványai és művésztársai adtak műsort.

Karácsonyi műsorok nyugdíjasoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat tizedik alkalommal rendezett karácsonyi ünnepséget gondozottjai, valamint a kerületi nyugdíjas szervezetek tagjai számára a KMO-ban kedden.

Balázs Piroska intézményvezető köszöntőjében Vermes Balázs lovasíjász gondolatát osztotta meg a közönséggel: „A karácsony azt üzeni: szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.”

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, Kispest országgyűlési képviselője adventről és a karácsonyi ünnepkörről beszélt. Boldog karácsonyt kívánva köszönte meg a Segítő Kéznek és a KMO-nak a rendezvényt.

Vinczek György alpolgármester Márai Sándort idézte: „Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát és pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is…”, és bőséget, mámort, örömet kívánt mindenkinek.

Varga Attila, a szociális bizottság elnöke gyermekkori karácsonyi élményét mesélte el, és jó egészséget kívánt mindenkinek.

A 10. Idősek karácsonyán Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, a Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas művészeinek előadásában a Csillagszóró – Karácsonyra hangoló zenei kosár című műsort élvezhette a közönség.