HÍREK  2019. január 15.      1,159
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispest nem várt az államra...

Kispesten 77 család adott be igénylést rezsitámogatásra, ebből 43 család tűzifára, 23 család pedig szénre, tüzelőolajra, palackos gázra, brikettre.

tuzifa

Mai hír: „A választási kampányban ígérte meg a kormány, hogy minden család és rászoruló részesül a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésből, a tűzifa támogatást igénylő 372 ezer háztartás mostanáig ebből semmit sem kapott. Az RTL Klub Híradója szerint bár az igénylés október 15-én lezárult, a kormány csak a két ünnep közt, december végén utalta el a pénzt az önkormányzatoknak." (444.hu)

Mint azt Vinczek György alpolgármestertől megtudtuk, Kispesten 77 család adott be igénylést rezsitámogatásra, ebből 43 család tűzifára, 23 család pedig szénre, tüzelőolajra, palackos gázra, brikettre. Kispest nem várta meg, míg az állami hivataloktól megérkezik a rezsitámogatás összege az önkormányzathoz, ezért a kispesti rászorultaknak, akik tűzifát igényeltek már november végétől folyamatosan szállították ki a tüzelőanyagot a Közpark Kft. munkatársai, így ők még az ünnepek előtt megkapták ezt.

Nagyon fontos, hogy a szállítás költségét az önkormányzat nem a rászorultakkal fizettette ki annak ellenére, hogy a kormányzati kiírásban ez szerepelt – hangsúlyozta az alpolgármester. A más típusú tüzelőanyagot kérő 23 család is még ebben a fűtési szezonban megkapja az igényelt támogatott tüzelőanyagot, jelenleg ennek adminisztrációs előkészítése zajlik az önkormányzatnál.