HÍREK  2019. január 23.      1,123
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Minősített Közművelődési Intézmény lett a KMO

 

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján Hagyományok Házában. Idén 14 intézmény, köztük a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház érdemelte ki a Minősített Közművelődési Intézmény címet, amelyet az ünnepségen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkár és Fülöp Péter, az államtitkári kabinet főtanácsadója adott át.

Minősített Közművelődési Intézmény lett a KMO
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Az elismerő címről szóló dokumentumot az intézmény nevében Gábor Ilona, a KMO igazgatója vette át, akit az ünnepségre elkísértek a művelődési ház munkatársai, valamint az önkormányzattól Vinczek György alpolgármester.

A Minősített Közművelődési Intézmény cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. „A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza a kulturális intézmények működtetésének és a kulturális közszolgáltatások megszervezésének szakmai, és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere abból indul ki, hogy a közösségi művelődés minden részvevőjének joga van a közösségi művelődéshez, a minőségi szolgáltatásokhoz. Ez megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kövessék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.”