HÍREK  2019. február 11.      1,104
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Támogatás útfelújításra

Sikeresen pályázott és közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kerület a Budapesti Útépítési Program keretében, a fővárosi belterületi, szilárd burkolat nélküli utak korszerűsítésére tavaly novemberben meghirdetett pályázaton. Ezen kívül Kispest idén több mint 200 millió forintot fordít a kerületi utak, járdák felújítására, karbantartására – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

utjavitas

Szerencse, hogy a pályázatban szereplő 223 méter hosszú Vasút utcára tavaly, a kerületi közösségi költségvetés keretében, a lakók javaslatára már elkészültek a felújítási tervek, így kapóra jött ez a lehetőség, amelyet útengedélyes útépítésre írtak ki – mondta el lapunknak Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, akitől megtudtuk, az utca komplex kialakítását, burkolástól, villanyoszloptól, a vízelvezetésig nem fedezi majd a támogatás összege, ezért egy jelentősebb önrészre még szükség lesz, hiszen az utca kiépítését a „nulláról” kell kezdeniük.

A közbeszerzését 2019 áprilisáig kell lefolytatni, így a tervek szerint az út december 31-ig elkészül, de az irodavezető szándékai szerint ez akár már szeptemberben is megtörténhet.