HÍREK  2019. február 26.      890
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkezdődött az idei a Szenior Akadémia

A 12. félév indult a Milton Friedman Egyetem és az önkormányzat közös, az ötven év felettiek számára indított előadássorozatán, a Szenior Akadémián.

Elkezdődött az idei a Szenior Akadémia
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Félévindító köszöntőjében Kispest polgármestere arról beszélt, mindig egyetértés van abban Kispesten, hogy folytatni kell a kurzusokat. Mindig sok érdeklődő jelentkezik, és az önkormányzat büszke a 2013-ban indított programra – jelentette ki Gajda Péter, aki azt is megemlítette, hogy az idei érdekes témákat az akadémia hallgatói kérték. Végezetül megköszönte az egyetemnek az évek óta tartó együttműködést, és mint mondta, bízik benne, hogy minden diák elégedett lesz a hallottakkal és hasznosnak tartja az előadásokat.

Dr. Jászberényi József, az egyetem Folyamatos Tanulás Központjának igazgatója elmondta, idén országszerte már 41 helyszínen zajlanak az előadások, nagy érdeklődés mellett.  Hozzátette, Kispesten talán a mostani a legizgalmasabb félév: a hét előadás olyan témákat érint, mint az idősödés személyes feldolgozása, a családi játszmák, a könyvtárak átalakulása, a biztonságpolitika, az időskori mozgás fontossága, az idősek helye a társadalomban és a demencia problémája.

A Szenior Akadémiát 2013 őszén indította az önkormányzat és az idősképzésben élenjáró Zsigmond Király Egyetem (amely 2018 augusztusától Milton Friedman Egyetem néven működik).  Az önkormányzat célja az volt az ingyenes képzés elindításával, hogy lehetővé tegye a kispesti idősebbek és nyugdíjasok számára, hogy bővíthessék tudásukat.