HÍREK  2019. március 27.      1,019
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a parkoló a Simonyi utcában

Huszonkét autó számára van hely a Simonyi Zsigmond utca 23-29. közötti szakaszon a lakóház előtt épített parkolóban. A ciklusban eddig 331 parkolóhely létesült Kispesten.

Kész a parkoló a Simonyi utcában
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A parkolóépítési program keretében idén 150 ingyenes parkolóhely kialakítását, építését tervezzük Kispesten, erre több mint 200 millió forintot költünk. Ennek a munkának egyik fontos állomása a nemrég elkészült 22 férőhelyes parkoló a Simonyi Zsigmond utca 23-29. közötti szakaszon. Az uszoda, a KÖKI és a közeli iskola miatt is nagy volt rá az igény – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki Patek Gáborral, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjével tekintette meg a helyszínt.

Gajda Péter elmondta ebben a ciklusban még nem tervezi fizetős parkolók kialakítását az önkormányzat, ám a következőben megvizsgálják ennek lehetőségét, hiszen a belső és szomszédos kerületek fizetőssé tett parkolása miatt egyre többen itt teszik le autóikat. Viszont a kispestiek számára ezek a helyek is ingyenesek maradnak – tette hozzá.