HÍREK  2019. április 08.      754
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elrajtolt a pingpongosok Tavasz Kupája

Az alsó tagozatos iskolások mérkőzéseivel kezdetét vette a Kispesti Sportközpont és a Kispest SE Tavasz Kupa kerületi pingpongverseny-sorozata ma a Gábor iskola tornatermében.

Elrajtolt a pingpongosok Tavasz Kupája
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Az első versenynapon a Gábor és az Erkel iskola 1-2. és a 3-4. osztályos kisdiákjai – összesen 47-en lányok és fiúk – álltak a 8 asztalhoz, hogy egyéni számokban mérkőzzenek meg egymással.

A gyerekeket, kísérő pedagógusokat és a rendezőket köszöntő Vinczek György alpolgármester megköszönte az ifjú versenyzők aktivitását, sportszerű versenyzésre buzdította őket, és azt kívánta, hogy élvezzék a mozgást, találjanak sok örömet és barátot a versenyen.

A Kispest SE asztalitenisz szakosztályának vezetője lapunknak elmondta, az amatőr versenyen minden játszani szerető kisgyerek részt vehetett, hiszen célja is a versenynek, hogy szeressék meg a pingpongot és a mozgást. Oláh Lászlótól megtudtuk, nagyon népszerű Kispesten az asztalitenisz, a szakosztály nem is tud mindenkit fogadni, hiszen a terem legfeljebb 9 asztalt fogadhat be, 18-20 gyereknél többen nem tudnak játszani, mert különben nem élvezik a sportot. Hozzátette, Budapesten az egyik legjobb utánpótlás-nevelő egyesület a Kispest SE. Horváth Tamás szakosztályvezető-helyettes arról beszélt, hogy a több mint 15 éves hagyománnyal bíró versenysorozaton egy hét alatt mintegy 150-200-an vesznek részt.

A versenysorozat szerdán a felső tagozatosok mérkőzéseivel folytatódik, pénteken a középiskolások, szombaton a serdülők és az utánpótláskorúak ragadnak ütőt, vasárnap pedig az amatőr felnőttek és a területi, budapesti bajnokságokban indulók állnak asztalhoz.

VÉGEREDMÉNY