HÍREK  2019. április 09.      1,062
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyalogolnak a nyugdíjasok

Wekerletelepen kezdte első túráját a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat most alakult gyalogló klubja. Heti rendszerességgel 1-3 kilométert gyalogolnak majd a nyugdíjasok.

Gyalogolnak a nyugdíjasok
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Több mint ötvenen gyűltek össze a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat (SKKGSZ) Wekerlei Szakmai Egységének udvarán kedd délután, hogy részt vegyenek a „Gyalogolj az egészségért, az életért!” elnevezésű rendezvényen, amely egyben a gondozó szolgálat gyalogló klubjának alakuló eseménye is volt. Mint azt Balázs Piroska igazgató elmondta, az intézmény csatlakozott az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatához (OGYIK), és a klubbal újabb közösségi programot, mozgási lehetőséget kínál Kispest nyugdíjasainak, akik a jövőben heti egy alkalommal hódolhatnak az életminőséget is javító gyaloglásnak.

A rendezvény védnökeként Kispest polgármestere úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy mindig történik valami jó ezekben a nyugdíjas klubokban. Gajda Péter hangsúlyozta, mennyire fontos a rendszeres testmozgás idősebb korban is, hiszen ez alapeleme az egészség megőrzésének. Elmondta, az önkormányzat minden alkalmat megragad arra, hogy olyan helyeket alakítson ki a kerületben, amelyeken ingyenesen sportolhatnak, mozoghatnak a kispestiek, idősek és fiatalok egyaránt.

Arra gondoltam, hogy gyalogoltassuk meg az embereket – fogalmazott lapunknak Monspart Sarolta tájfutó világbajnok (1972), az OGYIK megálmodója. A kiváló sportember másfél éve hozta létre a klubhálózatot, jelenleg mintegy 100 klub működik országszerte. Mint mondta, nagyon örül, hogy Kispest is belépett a körbe, kevés ilyen kerület van, ahol ilyen sokan vannak az alakuló gyalogtúrán – tette hozzá.

Nick Árpád Guinness-rekorder, erőművész bemelegítő gyakorlatait követően rajtolt el a gyalogló klub első túrája Wekerletelepen, mintegy 60 fővel (nyakukban az ajándékba kapott stopperórával), Nagy Tamás vezetésével. A Wekerlei Társaskör korábbi elnöke a telep történetével, jeles épületeivel, tereivel ismertette meg a klub tagjait a mintegy 1,5 kilométeres helytörténeti gyalogláson.