HÍREK  2019. április 18.      1,190
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Júliusban átadják az új wekerlei kispiacot

A húsvéti ünnepek után, április 23-24-én, kedden és szerdán két üzlet bontásával – lottózó és a húsbolt – folytatódik a wekerlei kispiac átépítése, amely a munkák további szakaszaiban is üzemel – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Horváth Gyulával, a piacot építő Kispest Kft. ügyvezetőjével, Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával és Vinczek György alpolgármesterrel körülnéztek az épülő piacon.

Júliusban átadják az új wekerlei kispiacot
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Mint arról már korábban beszámoltunk az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be pályázatát a piac átalakítására a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz felhívására. A Fővárosi Közgyűlés 2018 tavaszán döntött a piac felújításának pályázati támogatásáról: az igényelhető 250 millió forintos támogatási keretből 110 millió forintot szavazott meg Kispestnek. Ezt az összeget az önkormányzat még további mintegy bruttó 110 millió forinttal egészíti ki. Az épületet a Hetedhét Építész Kft. építészei tervezték és igazították hozzá a fővárostól kapott költségtámogatáshoz és a helyi igényekhez.

Gajda Péter polgármester szerint egy igazán szép, igényesen megépített és környezetbe illő piacot kapnak majd a kispestiek és a wekerleiek a júliusban várható átadáskor. Addig is van még néhány dolog hátra, így például a régi épületek elbontása, amelyre a húsvéti ünnepek után, illetve májusban kerül sor, erről időben értesítik a vásárlókat és az árusokat is. Mint ahogy ígértük, az átépítés alatt a piac továbbra is üzemel, csupán a bontások idején nem lesz árusítás a termelői asztalokon – tette hozzá a polgármester.

Mint azt Horváth Gyulától megtudtuk, jelenleg a közművek áthelyezésének engedélyeztetése, a csatornabekötési munkálatok folynak a wekerlei kispiac építésénél. A hátralévő munkálatok ideje alatt a piac május végéig nem zár be. A kültéri árusító helyeket már áthelyezték a Gutenberg körúti oldalra. De készülnek már azok a díszítőelemek is, amelyeket a Kós Károly Egyesülés Vándoriskola már végzett építészmérnökei terveztek az épülő wekerlei kispiac galériájára, illetve falfelületeire.