HÍREK  2019. április 30.      929
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Félévzáró a Szenior Akadémia tavaszi kurzusán

Tizenkettedik félévét zárta ma a Kispesti Szeniorok Akadémiája, amelyet az önkormányzat és a Milton Friedman Egyetem közösen szervezett az ötven felettieknek. A Városháza dísztermében 134 hallgatónak készítettek elismerő oklevelet a félév elvégzéséért. Várhatóan a következő félév október elején indul, amiről minden regisztrált hallgatót levélben értesítenek.

 

Félévzáró a Szenior Akadémia tavaszi kurzusán
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Az idén február végén kezdődő félévben sok ismerős arccal is találkoztam – köszöntötte félévzáró előadás előadója és a szenior akadémiák főszervezője, dr. Jászberényi József a jelenlévőket, akik Gajda Péter polgármestertől és tőle vehették át az akadémia előadásain való részvételért járó oklevelet.

Rohan az idő. Hiszen úgy elröppent az a hat esztendő, amikor először álltunk itt az akadémia megnyitóján, és most egy újabb, immáron a 12. félévet zárjuk – mondta Gajda Péter polgármester az oklevélátadás előtt. Arról beszélt, hogy öröm mindenkinek, hogy ez a rendezvény „nem veszett el Kispesten”, hanem jó kezdés után ma már több száz kispesti tartja úgy évről-évre, hogy nyugdíjas korban, 55 év felett is van mit, és képesek is még tanulni ebben a gyorsuló világban.

Az ingyenes előadássorozatot, Kispesti Szeniorok Akadémiáját az önkormányzat támogatásával az idősképzésben élenjáró Milton Friedman Egyetem (korábban Zsigmond Király Egyetem) szervezi 2013 ősze óta. A kispesti akadémia a harmadik legnépszerűbb és leglátogatottabb az országban működő 48 akadémia közül. A kispesti hallgatók között a nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek, szakszervezetek vezetői, képviselői és közéleti szereplők is vannak.