HÍREK  2019. május 07.      2,926
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Városkapu szabályozási tervéről tartottak fórumot

 

Alig néhányan voltak kíváncsiak a Városkapu Kerületi Építési Szabályzatának módosításáról rendezett lakossági fórumra ma a Városházán.

A Városkapu szabályozási tervéről tartottak fórumot
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Berencz Ibolya főépítésztől és Bérczi Szabolcs településtervezőtől megtudtuk, azért van szükség a Vak Bottyán utca–Tompa utca–Üllői út–kerülethatár–Ferihegyi repülőtérre vezető út által határolt terület Kerületi Építési Szabályzatának módosítására (Városkapu KÉSZ), mert a frekventált, jelentős fejlesztési potenciállal bíró területen lévő két ingatlanra két befektető is jelezte fejlesztési szándékát. A módosítás célja, hogy megfelelő minőségű és funkciójú fejlesztések valósulhassanak meg.

 

A „The Gate” projekt keretében szálloda komplexumot, valamint az épületen belül lakó, kereskedelmi, és szolgáltató funkciók létesítését tervezi a beruházó a Ferihegyi
Repülőtérre vezető út és az Üllői út által határolt területen, a jelenleg hatályos KÉSZ nem teszi lehetővé az épületben a lakófunkciót, valamint – a szomszédos övezetektől eltérően - nem határoz meg engedményt az OTÉK-ban meghatározott várakozóhelyek számához képest.

 

Az „Aerogate” projekt keretében szálloda és irodaházak létesítését tervezi a beruházó a Vak Bottyán utca és az Üllői út között található ingatlanon, a Shopmarkkal átellenben. A jelenleg hatályos KÉSZ szerinti övezeti besorolás beépítési paraméterei nem megfelelők a projekt ütemezett megvalósításához.

 

A főépítész elmondta lapunknak, hogy a lakosság május 15-ig írásban, a Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Főépítészi Iroda címére (1195 Budapest, Városház tér 18-20.), valamint a foepitesz@kispest.hu e-mail-címre küldheti el észrevételeit. Az önkormányzat képviselő-testülete várhatóan júniusban tárgyalja majd a szabályzatmódosítást.