HÍREK  2019. május 16.      874
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Épül, szépül a Tarka-barka ovi udvara

Két hete kezdődött és a tervek szerint a júniusra be is fejeződik az udvar felújítása a Kispesti Tarka-barka Óvoda Zoltán utcai részlegében; 18 millió forintot fordít rá az önkormányzat.

Épül, szépül a Tarka-barka ovi udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Intézmény-felújítási programunk keretében idén is mintegy 500 millió forintot fordítunk a kispesti nevelési-oktatási intézményhálózat korszerűsítésére. Több mint 10 intézményünkben zajlanak felújítási munkák tavasszal és a nyáron, ezek egyik állomása a Tarka-barka ovi, ahol a dolgozók és a szülők is kérték az udvar korszerűsítését. Erre és a tetőszerkezet megújítására 18 millió forintot költünk – mondta el lapunknak a Gajda Péter polgármester, aki Kránitz Krisztiánnak a beruházást lebonyolító VAMŰSZ igazgatójával ma járt a helyszínen.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a munka a hátsó udvarban álló régi tároló bontásával indult, ahol a meglévő terasz bővítésével, egy kb. 60 négyzetméteres új, fedett terasz épül majd. Az utcafronti udvarrészen elbontották a régi járdákat és a repedezett aszfaltot, a régi homokozók körül új térkő burkolatot fektetnek le szikkasztóval, füvesítenek, épül egy 90 négyzetméteres gumiborítású focipálya, a hinta alatti rész is gumiburkolatot kap, és egy új rugós játékot is elhelyeznek az udvaron – sorolta a feladatokat a vagyonkezelő vezetője.