HÍREK  2019. május 21.      952
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kívül is megújul a Zöld Ágacska ovi

A külső homlokzat hőszigetelése és a világítás korszerűsítése folyik a Kispesti Zöld Ágacska Óvodában.

Kívül is megújul a Zöld Ágacska ovi
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az intézmény-felújítási programban most a Zöld Ágacska óvoda homlokzati hőszigetelése, a falak színezése és a világítás korszerűsítése került sorra; több mint 33 millió forintot fordítunk ezekre a munkákra. Esztétikusabb és modernebb lesz az intézmény, a korszerűsítések jelentős energiamegtakarítást eredményeznek, mint ahogy az több intézményünkben is történt – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármestere, aki Kránitz Krisztiánnal, a munkát koordináló VAMŰSZ igazgatójával tekintette meg az intézményt. Gajda Péter megemlítette, hogy az óvodában tavaly is jelentős munkálatok zajlottak: két ütemben összesen mintegy 60 millió forintot fordított az önkormányzat az udvar és a vizesblokkok teljes felújítására.

A polgármestertől megtudtuk, csak itt az óvoda környezetében is több intézményi korszerűsítés várható idén: megújul a szomszédos bölcsőde és a szemben lévő felnőtt háziorvosi rendelő, valamint a közösségi költségvetésből a Puskás iskola udvara is.

Kránitz Krisztián elmondta, egy hónapja kezdődött és jó ütemben halad a munka az óvodában. A felújítás során 450 m² falfelület és 50 m² lábazat hőszigetelése, 500 m²vakolása és színezése történik meg, ablakpárkányok cseréjét, 60 m² acélfelület mázolását és a hulladéktároló felújítását végzik el. A világítás korszerűsítése magában foglalja csaknem 140 régi elektromos szerelvény és ugyanennyi fényforrás, régi vezeték bontását, ugyanennyi új kapcsoló és dugalj, illetve új LED fényforrás felszerelését, valamint több mint 600 méternyi új védőcsöves vezeték behúzását is.