HÍREK  2019. május 27.      688
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A rászoruló gyerekekért futottak és gyermeknapot tartottak a Kertvárosban

Gyermeknapot és negyedik alkalommal jótékonysági futást rendezett a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület (KKKE) szombaton.

A rászoruló gyerekekért futottak és gyermeknapot tartottak a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A hagyományos futást ezúttal is nagy érdeklődés övezte, a gyülekezőket a Kispesti Zeneiskola Fúvószenekara szórakoztatta térzenével. A sok futó között Gajda Péter polgármester is rajthoz állt, a kisgyerekek a Csíky utcai játszóteret kerülték meg, a nagyobbak és a felnőttek 3, illetve 5 kilométert futhattak a Kertváros utcáin.

A jótékonysági futás résztvevői gyermekjátékokkal, könyvekkel, ruhákkal és tartós élelmiszerekkel nevezhettek, az összegyűlt adományokat a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrummal kapcsolatban álló rászoruló családok, gyerekek kapják meg –tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől.

A futás ideje alatt a játszótérre gyermeknapi programokat, kreatív játszóházat szervezett a Wekerlei Kultúrház „Csillagjárók-csillagközi tanulmányok nyári éjszakákhoz címmel. A programban a Tejútrendszer bejárása, kozmosz alapismeretek, űrvihar a fekete lyuk körül, valamint kézműveskedés keretében csillagköd készítése is szerepelt.