HÍREK  2019. május 29.      876
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődött a patkányirtás Kispesten

A fővárosban korábban a patkányirtást végző Bábolna Bió-val kötött egyedi önkormányzati szerződés alapján a cég már megkezdte a patkányirtást a kerületi közintézményekben. Az elkövetkező napokban az irtás tovább folytatódik. Erre az önkormányzat várhatóan 3 millió forintot költ majd.

patkany02

Bár korábban a főváros megígérte, hogy Kispest benne lesz abban a tíz kerületben, ahol az elmúlt napokban megkezdődött a patkányirtás, de nem így lett. Az V., a IX., a XIII. és a XX. kerületben kezdte meg a munkát a patkányirtásért felelős új cég tizenegy brigádja. Kispesten nem volt idő a fővárosra várni, ezért lépett az önkormányzat, és saját költségvetéséből megkezdte mintegy hetven intézményének parkánymentesítését.

Városházi információink szerint május 27-28-án Hársfa óvodában, a Csillagfény bölcsőde és tagintézményeiben, az Eötvös iskolában, Bóbita óvodában, az Eszterlánc bölcsőde és tagintézményiben, a Vass iskolában, Kispesti Uszodában, az Alapfokú Művészetoktatási Intézetben, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálatnál és a Szociális Szolgáltató Centrumban (Táncsis utca), a Bokréta bölcsőde és tagintézményeiben, a Zöld Ágacska óvodában, a Puskás iskolában, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat (József Attila utca), a Szivárvány óvodában, a Bolyai iskolában, a Gyöngyszem bölcsődében, a Gyöngykagyló és a Mese-Vár óvodában megtörtént.

Május 30-án a Segítő Kéz Gondozó Szolgálatnál (Corvin körút), az Árnyas óvodában, az Erkel, a Kós és a Pannónia iskolában, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár épületiben, a Wekerlei Tipegők Bölcsőde ében és tagintézményeiben, valamint a Deák gimnáziumban kerül sor irtásra.

Május 31-én a Gábor iskola, a Harangvirág bölcsőde, a Mézeskalács és a Napraforgó óvod, valamint a Szociális Szolgáltató Centrum (Nagysándor és Jahn F. utca) és a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat (Kossuth Lajos utca) épülete kerül sorra.

A sort június 3-án az Árnyas óvoda (Vonás és Esze T. utca), a Százszorszép óvoda, a Szociális Szolgálató Centrum (Dobó K. utca), a Tarka-barka óvoda, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat (Ady E. út) és a Móra iskola és módszertani intézet zárja.