HÍREK  2019. május 29.      1,388
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Díjazták az ifjúsági önkormányzat vetélkedőjének legjobbjait

Huszonöt csapatot, összesen 88 pályázót és a legtöbb pályamunkát beküldő iskolát jutalmaztak a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) által meghirdetett idei vetélkedő eredményhirdetésén az Ady iskolában. A 80-90-es évekbe, a „retró világába” visszatekintő vetélkedőben az iskolák versenyét a Bolyai toronymagasan a nyerte.

Díjazták az ifjúsági önkormányzat vetélkedőjének legjobbjait
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)
 

A vetélkedő két fordulóban rendezték meg. Az első fordulóban, amelyben az adott időszak, a „retró világából” kellett kérdésekre válaszolni. Ebben a fordulóban a kerület 12 iskolájából (9 általános és 2 középiskola) 88 csapat jelentkezett, amelyből a második fordulóra 36 csapat maradt. A vetélkedő során három témakörből választhattak a résztvevők. Makett kategóriában a korabeli filmekből kellett választani tárgyakat, amelyeket makettben kellett elkészíteni. De lehetett akkori plakátokat újragondolni, valamint akkori reklámfilmeket újraforgatni – tudtuk meg Hörnyéki Fruzsinától, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium végzős tanulójától, a KIFÖ diákpolgármesterétől.

Az eredményhirdetésen résztvevő, a KIFÖ munkáját jól ismerő és figyelemmel kísérő Vinczek György alpolgármester dicsérte a diákönkormányzat munkáját és megköszönte a gyerekek ez évi közösségi tevékenységét. Kérdésünkre külön kiemelte, hogy a diákönkormányzat teljesen önállóan szervezi az életét, saját költségvetésből, önkormányzati támogatásból gazdálkodik, és szinte minden nagyobb kerületi rendezvény aktív résztvevői.

A KIFÖ munkáját a kispesti önkormányzatból koordináló ifjúsági referens, Mikófalvi Ágnes ugyancsak elégedett a gyerekek munkájával, különösen azért is, mert a legtöbben csupán ebben az évben kapcsolódtak be az önkormányzat munkájába.

Díjazottak:

- Makettkészítés kategóriában 5-6. évfolyamon harmadik az Erkel iskola 6. b osztályának csapata, Galán Gela, Herberh Noémi, Kovács Dorka, Szász Panna.

Második lett az Eötvös iskola 6. b osztályának csapata, Mile Bálint, Tóth Tamás.

Első lett az Erkel iskola 5. b osztályos csapata, Kovács Eszter, Mandl Maja, Navothny Veronika.

Különdíjas az 5. b osztályának csapata, Szőke Anna Sára, Páll Henrietta, Vallyon Lili.

-  Makettkészítés kategóriában 7-8. Évfolyamon harmadik lett a Gábor iskola 7. c osztályának csapata, Andai Balázs, Csomós Ádám, Fábián Zsolt, Mózer Richárd.

Második lett megosztottan az Erkel iskola 7. b osztályának csapata, Boronyai Anna, Kohajda Nikolett

Szintén második lett a Bolyai iskola 7. b osztályának csapata, Horváth Tamara, Hrncsár Laura.

Első lett a Pannónia iskola 7. a osztályos tanulója, Pintér Zsolt.

Ebben a kategóriában különdíjat kaptak az Erkel iskola 7. b osztályának csapatai, Schuszter Blanka, Szűcs Mónika, valamint Vass Ágota, Hortobágyi Zille.

- Plakátkészítés kategóriában 5-6. évfolyamon második lett a Puskás iskola 5. a osztályának csapata, Klimovics Kata, Tichy Cintia.

Második lett a Bolyai iskola 6.a osztályának csapata, Nagy Miklós, Kovács Márton, Dávid Krisztián és a Pannónia iskola 5. b osztályának csapata Demeter Levente, Csedő Levente, Moldován Olivér, Rankó Viktor, Vajda Zsombor.

Első lett a Pannónia iskola 5. b osztályának másik csapata, Zaharánszky Lívia, Hild Zsófia, Szőke Maja, Beke Flóra.

- 7-8. évfolyamon ebben a kategóriában második lett a Bolyai iskola 8. b osztályának csapata, Bossányi Zalán, Menyhért Attila, Vakherda Károly.

Első lett a Kós iskola 7. b osztályának csapata, Schuszter Laura, Dénes Zsófia Anna, Szalay Petra, Füzes Borbála.

- Reklámfilm újraforgatás kategóriában az 5-6. évfolyamon harmadik Kós iskola 5. b osztályának két csapata, Bonnyai Lili, Erdei Adina, Farkas Korina, Kinál Szófia, és Cserny Gréta, Pápay Lili, Szőke Janka.

Második lett az Eötvös iskola 6. b osztályának csapata, Holdas Roland, Fónagy Máté, Iljev Péter, Vámosi Bálint.

Első lett a Bolyai iskola 6. b osztályának csapata Kalmár Zsanett, Kiss Petra, Tomar Benedek, Polgár András.

Ebben a kategóriában különdíjat kapott az Eötvös iskola 6. b osztályának csapata, Ács Alexandra, Kővári Kincső, Czinege Dóra, valamint a Pannónia iskola 5.b osztályának csapata, Balogh Izabella, Cseh Viktória, Geönczeöl Csanád, Tamás Réka.

- Reklámfilm újraforgatása kategóriában a 7-8. osztályosok között harmadik lett a Kós iskola 7. b osztályának csapata, Berhés Dóra, Pöltl Zorka, Nyári Hajnal Nina, Csite András, Lehner Márton.

Második lett a Vass iskola 7. a osztályának csapata, Tóth-Eperjesy Anna, Váli Szilvia, Knóbel Lívia.

Első lett az Erkel iskola 8. b osztályának csapata, Boross Hanna Léna, Erős Fanni, Nguyen Nóra, Szikes Ivett.

- A legtöbb munkát beküldő iskola kategóriát idén a Kispesti Bolyai János Általános Iskola nyerte.