HÍREK  2019. május 30.      705
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ganzos fiúké ismét a vándorkupa

Bár a változékony időjárás visszavetette a vállalkozói kedvet, mégis 9 helyszínen csaknem 450-en mozogtak legalább 15 percet az egészségükért a Kihívás napján Kispesten.

Ganzos fiúké ismét a vándorkupa
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Gajda Péter polgármester Wekerlei Sport- és Szabadidőközpontban (Zoltán utca) járt, ahol Lángi Gábor intézményvezető, Kovács István sportszervező vezetésével, Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő szakmai felügyelete mellett a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Szakközépiskola fiú tanulói mérték össze erejüket. Ebben az esztendőben sem maradt el a súlyfelhúzás, a farönk nyomás, autókerék húzás és füles súlygolyó dobás. Az intézmény tanulói három éve aktívan részt vesznek az önkormányzat Kihívás napi rendezvényein, így a verseny után idén már örökre övék maradhatott az erre a napra alapított vándorkupa. (Erős Emberek Vándorkupája - eredmények)

Gajda Péter az eredményhirdetés előtt kérdésünkre elmondta, az önkormányzatnak fontos, hogy minél több olyan lehetőséget teremtsen, ahol térítésmentesen tudnak a kispestiek sportolni. Ezért épül majd futókör az Eötvös utcában hamarosan felújításra kerülő KRESZ-parkban is, de néhány hete adták át a Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiáján azt az erdei futópályát is, amelyet néhány évvel ezelőtt ígértek meg a kertvárosban élőknek az utánpótlás akadémia tervezésekor.

Délelőtt nem maradt el a Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében a közös reggeli torna sem, ahol a Kihívás Napja alkalmából már 8. alkalommal rendeztek 15 perces frissítő testmozgást az intézmény ellátottjai, a nyugdíjasok és a dolgozók számára. Nick Árpád kérdésünkre elmondta, minden évben nagyon várja ezt a napot, hiszen immár hatodik éve ő tartja ezt az átmozgató tornát a gondozottaknak. A Kihívás napját a világ sok táján megrendezik, és ez jó, hiszen ez azt szimbolizálja, hogy a mozgás legyen az öregeké és a fiataloké, azaz mindenkié – hangsúlyozta.

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.