HÍREK  2019. június 05.      753
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Könyvajándékot kaptak az óvodák

Könyvtárfejlesztésre összesen mintegy 2,5 millió forintot osztott ki létszámarányosan az önkormányzat a fenntartásában működő óvodák között. A Hársfa óvoda könyveit ma adta át a polgármester.

Könyvajándékot kaptak az óvodák
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Tavaly 20 millió forintot költöttünk arra, hogy a fenntartásunkban működő kispesti óvodák és bölcsődék új játékokkal, bútorokkal gazdagodhassanak. Idén könyvtáraik fejlesztésére fordítottunk 2,5 millió forintot – mondta el Gajda Péter a Hársfa óvodában tartott jelképes könyvátadón, amelyen a kerületi óvodák vezetői is jelen voltak. A polgármester most is megköszönte minden kerületi óvodapedagógus munkáját, és úgy fogalmazott, „ha lehetőségünk lesz rá, a következő években is folytatjuk az intézmények támogatását, segítését”.

Laczkó Magdolnától, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda humánszolgáltatási csoportvezetőjétől megtudtuk, az összeget létszámarányosan osztották el a 12 óvoda és 6 bölcsőde között. A könyvek – ismeretterjesztő kiadványok, mesekönyvek és szakkönyvek –, valamint a hanganyagok, diavetítők és diafilmek pedagógiai programjaik megvalósításában nyújtanak segítséget az intézményeknek.