HÍREK  2019. június 06.      1,155
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Emeleti tantermekkel bővült a Reménység iskola

A Nagyboldogasszony templomban szentmisével, az intézményben ünnepség keretében adták át a Reménység Katolikus Általános Iskola új emeleti részét. Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Dódity Gabriella önkormányzati képviselő vett részt az eseményen az önkormányzat részéről.

Emeleti tantermekkel bővült a Reménység iskola
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Géczy Árpád igazgatótól megtudtuk, a munkálatok 2017-ben kezdődtek, az első ütemben az étkezőrész, a konyha átalakítása, bővítése, tantermek átcsoportosítása, tornaszoba kialakítása zajlott, és hangulatos belső teret kapott az iskola. Az egy éve indult második szakaszban épült az új szint a tetőtér helyén. Egy informatikai szaktanterem, négy osztályterem és a mosdók kaptak itt helyet. Mindkét ütemre a főegyházmegye biztosította a beruházás forrását.

Gajda Péter polgármester lapunknak elmondta, a Reménység iskola és az épület is mindig fontos volt a kerület számára, hiszen ez volt az első iskolaépület Kispesten. A nagy múltú épületben alakult meg a Reménység Ökumenikus Keresztény Általános Iskola 1992-ben, majd 2013-ban a fenntartói jogkört és feladatokat átadta az önkormányzat az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Katolikus Iskolák Főhatóságának, az épület viszont az önkormányzat tulajdonában maradt. Azóta is szépen fejlődik az intézmény, és külön öröm, számunkra, hogy az egyház több mint 200 millió forintot tudott költeni a bővítésre. Bízunk benne, hogy a következő években is folytatódik a fejlesztés – tette hozzá.