HÍREK  2019. június 11.      972
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A bontási munkák után indulhat a KRESZ-park építése

Ha minden a tervek szerint halad, augusztus végére be is fejeződhet a kibővült funkciójú KRESZ-park felújítása az Eötvös utcában – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Vinczek György alpolgármesterrel, Bogó Józsefnével, a Környezetvédelmi Bizottság elnökével és Tichy Judittal, a Zöldprogram Iroda vezetőjével kíváncsi volt arra, miként haladnak a bontási munkálatok a területen.

 

A bontási munkák után indulhat a KRESZ-park építése
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Régóta várnak már a Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi terület környékén élők arra, hogy megújuljon a régi KRESZ-park. Mint arról már beszámoltunk, Kispest 2016-ban sikertelenül pályázott a terület felújítására, amelynek közösségi tervezésben akkor elkészültek a koncepciótervei, több alkalommal is tartottak lakossági fórumokat, „ötletbörzéket”.  Az önkormányzat újból indult a 2018. évi Tér_Köz pályázaton, ahol 100 millió forint támogatást nyert a fővárosi önkormányzattól. A pályázati támogatáson kívül az önkormányzat jelentős, újabb 100 millió forinttal járul majd hozzá a felújításhoz – válaszolta kérdésünkre a polgármester, aki elmondta azt is, hogy a támogatás fejében a főváros által kötelezőnek tartott funkciókon kívül (a KRESZ-park újbóli kialakítása) egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Ilyen például a telepített kültéri illemhely, a 230-280 méter hosszú futókör megépítése, időseknek kialakított pihenőtér, ivókút, kutyáknak is és a közvilágítás. De lesz hely pingpongasztaloknak, felnőtt fitnesz és street workout (saját testsúlyos) elemeknek, kutyafuttatónak. Sok padot és hulladékgyűjtőt is telepítenek majd.

Ha minden a tervek szerint halad, akár a nyár végére már el is készülhet a kibővült funkciójú KRESZ-park. Jelenleg a bontási munkák – bútorok, pingpongasztalok, beton ajzat – zajlanak, majd ezután látnak neki a tereprendezésnek, az utak megépítéséhez, a különböző funkciójú területrészek kialakításához – tájékoztatta lapunkat a Litsauer Attila, a harmat Kert Kft. építésvezetője.