HÍREK  2019. június 14.      843
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnapot tartottak a Forrásházban

A környékről és a kerület más részeiről is összesen mintegy félszáz kispesti vett részt a Forrásház szűrővizsgálatokra fókuszáló egészségnapján, pénteken.

Egészségnapot tartottak a Forrásházban
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Szív- és érrendszeri betegségek rizikótényezőinek szűrésével (vércukorszint-, pulzus- és vérnyomásmérés), tanácsadással, BMI-kalkulátorral, testzsírszázalék-méréssel, dietetikai tanácsadással az egészséges táplálkozásról, általános tanácsadással a szűrővizsgálatok fontosságáról és a védőoltásokról, fizikai állapotfelméréssel, valamint alapvető baleseti ellátások, újraélesztés bemutatójával várta a kispestieket a Forrásház a mai egészségnapon.

A programot Kun Rea, az intézmény munkatársa szervezte. A Semmelweis Egyetem egészségügyi menedzser mesterképzésének hallgatójától megtudtuk, hogy az egészségnap szűrővizsgálatainak és tanácsadásainak megszervezése és lebonyolítása egyetemi projektmunkájának első része volt. A munkában egyetemi ismerősei, mesterképzést folytató hallgatók és már végzett szakemberek (ápoló, mentőtiszt, dietetikus, gyógytornász) segítettek, a vizsgálatokhoz szükséges eszközöket is az egyetem biztosította. Hozzátette, jó lenne évente legalább egyszer a mostaninál kibővítettebb szűrő-egészségnapot tartani a Forrásházban, akár pályázati támogatással.

Kun Rea elmondta lapunknak, a sikeres program előadásokkal folytatódik a nyár és az ősz folyamán, amelyekre várják a kispestieket: július 3-án Mit egyen a cukorbeteg? címmel lesz előadás, majd a folytatásban szó lesz a kardioviszkuláris megbetegedésekről, a szívbarát étrendről, a csontritkulásról és a szűrési programok preventív szerepéről.