HÍREK  2019. június 17.      1,644
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyár végére kész a szakrendelő felújítása

Megkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézet betegfogadó terének átalakítása, jelenleg a bontási munkálatok folynak. Gajda Péter polgármester, Kránitz Krisztián önkormányzati képviselő és Guzmics Zsombor, az Építéshatósági és Városfejlesztési Iroda vezetője a felújítás elején jártak az intézményben.

Nyár végére kész a szakrendelő felújítása
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Régóta tervezi az önkormányzat a betegfogadó tér felújítását, amelyre az idei költségvetésben különített el forrást. A több mint 200 millió forintos beruházás a tervek szerint nyár közepére, de legkésőbb a végére elkészül, és akkor a kispestiek egy szép és tágas aulába érkezhetnek majd – tudtuk meg Kispest polgármesterétől a bejáráson. Gajda Péter elmondta, az intézmény vezetésével folyamatosan egyeztetnek a színvonalas betegellátáshoz szükséges eszköz- és műszerpark fejlesztéséről is.

A műszaki munkákat és a felújítást felügyelő illetékes iroda vezetőjétől, Guzmics Zsombortól megtudtuk azt is, hogy már egészen a tüdőgondozóig elbontották a falakat, a lépcsőket, a korábbi betegirányító és a büfé falait is. Az így kapott tágas teret, 350 négyzetmétert nem is építik be teljesen, így egy „jobb hangulatú”, levegősebb intézményt kapnak majd vissza a betegek. Kicsit máshol lesz a betegirányító, ahol majd le is lehet ülni, és egy kicsit arrébb kerül a büfé is. A tér teljes egészét álmennyezet fedi majd, és korszerű világítást is kap. Az irodavezető kérdésünkre elmondta, hogy a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedését az épület jobb oldalán lévő lépcsősor helyén, úgynevezett „emelő rámpa” segíti.