HÍREK  2019. június 19.      751
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A kerület szabályozási tervéről tartottak fórumot

Néhány érdeklődő előtt ismertették a Kerületi Építési Szabályzat (Kispesti KÉSZ) dokumentációját a keddi lakossági fórumon.

A kerület szabályozási tervéről tartottak fórumot
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A Vak Bottyán utca–Derkovics Gyula utca–Wesselényi utca–Móricz Zsigmond utca–Simonyi Zsigmond utca–Kisfaludy utca–Ady Endre út páratlan oldalának telekvégei (37-53/B)–Hunyadi utca–Üllői út–Mátyás király utca–Ady Endre út–Rákóczi utca páratlan oldala–Nagykőrösi út–Méta utca–Kolozsvár utca–kerülethatár–Ferihegyi repülőtérre vezető út által határolt területre vonatkozó Kerületi Építési Szabályzat (Kispesti KÉSZ) tervezetét elfogadta és véleményezésre alkalmasnak nyilvánította legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Berencz Ibolya főépítésztől és Pintér Ferenctől, a KASIB Mérnöki Iroda vezető tervezőjétől megtudtuk, Wekerletelep, a Városkapu és a Városközpont kivételével a kerület legnagyobb területének szabályozásáról szól a dokumentum. Nagy változások nincsenek a korábbihoz képest, a legfontosabb feladat az volt, hogy az új szabályozás megfeleljen a magasabb szintű jogszabályoknak és a főváros új szabályozásának.

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint a dokumentációt a mostani lakossági fórumon is megismerhették a civil- és társadalmi szervezetek, illetve a kispesti lakosok. Észrevételeiket 2019. június 26-ig küldhetik meg az érintettek a Főépítészi Iroda (1195 Budapest, Városház tér 18.-20.) címére vagy a foepitesz@kispest.hu e-mail címre.