HÍREK  2019. június 20.      918
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megszépül a Bolyai iskola előtti sétány

Az új tanév kezdetére biztosan elkészül Bolyai iskola előtti szakasz felújítása az Árpád utcában, amelynek sétáló része a zöldfelületek növekedése miatt egy kicsit keskenyebb lesz – tudtuk meg Kispest polgármesterétől.

Megszépül a Bolyai iskola előtti sétány
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Gajda Péter kérdésünkre elmondta, hogy a város nagyobb közterületei, játszóterei (Kós tér, Kossuth tér, központi játszótér) után a kisebb közparkok felújítására koncentrál az önkormányzat. A polgármesteri és a kerületi Zöldprogram részeként, a Városház tér projekt keretében először megújult a Városház tér, majd megépült a Polgármesteri Hivatal és a kerületi Kormányablak közötti területen a parkoló, most a harmadik ütemben készül el az egységes arculat kialakítása a Kormányhivatal épületétől egészen a József Attila utcáig. A beruházásra mintegy 40 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat.

Tichy Judit, a Zöldprogram Iroda vezetője tájékoztatása szerint, a mintegy 1600 négyzetméternyi sétáló utcában kicserélik a burkolatot, ezen kívül 5 fát és cserjéket ültetnek, valamint 12 új padot helyeznek ki. Az utcaszakasz mindkét végét úgynevezett „pollerekkel” zárják le a gépkocsi-behajtástól. Ha itt befejeződik a munka, várhatóan újabb területek rendbetételére kerül sor a Nagysándor József, a Szigligeti utcában, illetve Wekerlén is – mondta az irodavezető.