HÍREK  2019. július 09.      903
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Még szebb lesz a Százszorszép ovi

Teljesen megújult óvoda várja majd szeptember végén a kicsiket a Táncsics utcában. A Százszorszép óvoda korszerűsítését saját költségvetéséből állja a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMŰSZ). A polgármester és a munkát koordináló vagyonkezelő igazgatója ma tekintette meg a felújítást.

Még szebb lesz a Százszorszép ovi
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Az intézmény-felújítási program keretében már tavaly elkezdődött a Százszorszép óvoda korszerűsítése, akkor a világítást korszerűsíttettük és az udvari terasz kapott fedést. Tavasszal megtörtént az épület homlokzatának szigetelése és színezése. Most a teljes megújulás munkálatai zajlanak, a tetőtől a belső rész padlózatáig szinte minden megújul. Terveink szerint szeptember végére elkészülünk, és egy vadonatúj óvoda várja majd a gyerekeket – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármestere. Gajda Péter külön hangsúlyozta a beruházás különlegességét: a VAMŰSZ kiválóan gazdálkodott az elmúlt években, ezt a csaknem 200 millió forintos munkát saját költségvetéséből finanszírozza, így az nem érinti az intézmények felújítására elkülönített 500 millió forintos éves keretet.

Kránitz Krisztián elmondta, a munkálatok magukban foglalják a tető szigetelését, a fűtés korszerűsítését, új radiátorok felszerelését, a vizesblokkok teljes felújítását, az összes fali és padlóburkolat cseréjét, a festést és mázolást, valamint az udvari részen a kerítés javítását, gumiburkolat építését a játékok alá, a fa ülőkék felújítását. Megtudtuk, a felújítás részleteit egyeztették az intézményvezetővel, a csempéket és a színeket is közösen választották ki.