HÍREK  2019. július 24.      786
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújulnak a vizes helyiségek az Eszterlánc bölcsődében

Négy vizesblokk teljes építészeti és gépészeti korszerűsítése zajlik az Eszterlánc bölcsődében. Mintegy 25 millió forintot fordít rá az önkormányzat.

Megújulnak a vizes helyiségek az Eszterlánc bölcsődében
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A négy vizesblokk felújítása is része az idei intézmény-felújítási programnak, csaknem 25 millió forintot fordítunk a korszerűsítésre, amely terveink szerint augusztus 20-a utánra elkészül, és újra igénybe vehetik a gyerekek, szüleik és a gondozók – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel, Teknős Ferenc önkormányzati képviselővel és Kránitz Krisztiánnal, a munkálatokat koordináló VAMŰSZ igazgatójával tekintette meg a beruházást. Gajda Péter hozzátette, minden idénre tervezett intézményi felújítást, rekonstrukciót el fog végeztetni az önkormányzat.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, tavaly világításkorszerűsítés zajlott az intézményben, a csatornát és a víznyomóvezetéket is cserélték. A vizesblokkok mostani felújítása során 300 négyzetméternyi előtétfalat építettek gipszkartonból, összesen mintegy 300 négyzetméteren cserélik a fal- és padlóburkolatot, 150 négyzetméternyi falat festenek, csaknem ugyanennyi fal- és acélfelületet mázolnak, 8 falikutat szerelnek fel, 12 mosdót, 4-4 zuhanytálcát és kádat, 8 WC-csészét és tartályt cserélnek, és újak lesznek a lefolyóvezetékek is.