HÍREK  2019. augusztus 05.      762
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hamarosan átadják a Bolyai iskola előtti sétányt

Már a virágokat és az örökzöldeket ültetik az Árpád utca Bolyai iskola előtti szakaszán, ahol befejeződött a sétálóutca felújítása, burkolatcseréje. A beruházásra mintegy 40 millió forintot költött az önkormányzat.

Hamarosan átadják a Bolyai iskola előtti sétányt
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A szeptemberi tanévnyitóra biztosan elkészül a sétálóutca a Bolyai iskola előtt, amelyet néhány héttel ezelőtt kezdtek el felújítani a szakemberek. Gajda Péter polgármester kérdésünkre elmondta: a polgármesteri program és a kerületi Zöldprogram részeként, a Városház tér projekt keretében először megújult a Városház tér, majd második ütemben megépült a Kispesti Polgármesteri Hivatal és a kerületi Kormányablak közötti területen a parkoló, és most a projekt harmadik részében készült el a felújítás, az egységes arculat kialakítása a Kormányhivatal épületétől egészen a József Attila utcáig. A megszépült szakasz „sétáló része”, a zöldfelületek növekedése miatt egy kicsit keskenyebb lett. Kicserélték az utcabútorokat: 12 új padot és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. 

A polgármester elmondta azt is, hogy mostantól itt változik a forgalmi rend, mert a Kormányablak előtti útszakaszt egyirányúsították az Árpád utca felöl a Kossuth utca felé. Várhatóan az itt lévő szalagházak kapui elé (4) még úgynevezett „K-szegélyt” is építenek majd, hogy a mozgáskorlátozottak, kerékpárosok, nehezebben közlekedők biztonságosan meg tudják közelíteni a bejáratokat.

Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda munkatársa tájékoztatása szerint jelenleg az iskola előtti zöldsávban évelő növényeket, levendulákat ültetnek, de ősszel még 6 fát és cserjéket telepítenek majd a József Attila utcai oldalon. 

Az utcaszakasz mindkét végét úgynevezett „pollerekkel”, oszlopokkal zárták le a behajtó gépkocsiktól.