HÍREK  2019. augusztus 06.      891
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elindult a Szagmentesítési Program

Több mint 30 társasházi közös képviselő és gondnok vett részt a Kispesti Szagmentesítési Program tájékoztatóján a Városháza Dísztermében. Az érdeklődők a gyakorlatban is megnézhették, hogyan kell használni a szagmentesítő szert a tárolókban.

Elindult a Szagmentesítési Program
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A kispesti Kossuth téri piac hulladéktömörítőjének szagmentesítése érdekében évek óta használunk egy olyan technológiát, amely speciális eljárás keretében képes zárt és nyitott terek teljes szagmentesítésére. Most egy mintaprojekt indul el, melynek keretében a társasházak is kipróbálhatják ezt az eljárást – mondta el beszédében Gajda Péter. A polgármester hozzátette: a program tökéletesítése érdekében várják majd a tapasztalatokat, a visszajelzéseket annak érdekében, hogy a jövőben széles körben tudják alkalmazni ezt a technológiát Kispesten.

A folytatásban Somogyi Zoltán, a szert forgalmazó cég képviseletében mutatta be az úgynevezett Biothys-eljárást. Az anyag, melyet megismerhettek az érdeklődők, a kukák szagmentesítésére kikísérletezett termék. Egy tároló egyszeri szagmentesítése hetekig (2-6 hét) fejti ki hatását, a hőmérsékletnek és a szemét típusának megfelelően. Az eljárás lényege, hogy az anyag a szemetes falára tapadva és onnan folyamatosan a légtérben keveredve kioltja a szagokat.

A tájékoztató után a résztvevők átsétáltak a Nagysándor József utcába, ahol Somogyi Zoltán a gyakorlatban is bemutatta, hogyan kell alkalmazni a szert.

Az önkormányzat részéről Hegyi András (+36 30 210 98 41) várja majd a visszajelzéseket, a tapasztalatokat.