HÍREK  2019. augusztus 14.      950
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új étkezőben ebédelhetnek majd a Kós iskola diákjai

A Kós Károly Általános Iskolában is javában zajlanak a munkálatok az intézményfelújítási program keretében. A munkálatokat Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Kránitz Krisztián, a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMŰSZ) igazgatója tekintette meg a napokban.

Új étkezőben ebédelhetnek majd a Kós iskola diákjai
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az iskola több mint százéves. A konyha-étkező blokk az alagsori szinten helyezkedik el, a régi víz-, és csatornahálózat felújítása indokolttá vált és ehhez csatlakozik járulékos munkaként az építészeti felújítás is – tájékoztatta lapunkat Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója.

Az iskolában a konyha és a hozzá tartozó ebédlő teljes felújítása zajlik az intézményfelújítási program keretében, erre mintegy 20 millió forintot fordít az önkormányzat – mondta el Gajda Péter polgármester. A konyha teljesen korszerű lesz a felújítás után, a vizesblokkok is megújulnak, a munkálatok a tervek szerint a tanév kezdetére elkészülnek.

A szakemberek a munkálatok során lecserélik a padlóburkolatot csúszásmentes kerámia burkolatra, a konyha kap egy új ipari mosogatógépet, korszerűsítik a világítást, valamint lecserélik a radiátorokat is.