HÍREK  2019. szeptember 23.      760
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Műsort adtak a nemzetiségek

Kilenc nemzetiségi önkormányzat kulturális műsorát és jellegzetes ételeit élvezhette a közönség a 24. nemzetiségi esten a KMO Művelődési Központban.

Műsort adtak a nemzetiségek
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Gábor Ilona igazgató köszöntőjét követően a rendezvényt megnyitó Vinczek György alpolgármester a színpadon ajándékkal köszöntötte a kilenc nemzetiségi önkormányzat elnökét. Kiemelte: mindannyian meghatározó személyiségek, akik nemcsak Kispesten, hanem a fővárosban és országos szinten is sokat dolgoznak.

Az esti programban kilenc nemzetiségi önkormányzat előadói, vendégművészei, együttesei léptek a KMO színpadára, a produkciók előtt a nemzetiségi önkormányzatok vezetői köszöntötték a közönséget és mutatták be a fellépőket.

A jó hangulatot a bolgár önkormányzat meghívottja, a Martenica Táncegyüttes alapozta meg. A kulturális seregszemlén a legkisebbek is bemutatkoztak. A német önkormányzat nevében fellépett az Arany Óvoda német nemzetiségi csoportja, majd az Erkel iskola diákjai. A horvát önkormányzat képviseletében a HOSIG (Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium) gyermektáncosai léptek színpadra. Az örmény kultúrát a Group Duduk mutatta be a közönségnek, ezután a Polonez Néptáncegyüttes lengyel táncait élvezhették a nézők, majd a görög Beloiannisz tánccsoport lépett a színpadra. A román önkormányzat képviseletében a nagykárolyi Folcloul ceataradin adott műsort, hegedűn, brácsán és nagybőgőn. A szerbek a Tabán együttest hívták meg az estre. Az előadást a cigány önkormányzat Lashe Shave nevű formációja zárta, táncosokkal kiegészülve.

A több mint három órás műsor után a közönség megkóstolhatta a nemzetiségek különleges ételeit, italait is.