HÍREK  2019. szeptember 23.      2,265
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a futókör a Bárczy téren

A terveknek megfelelően szeptember elején megkezdték a futókör építését a wekerlei Bárczy téren, és alig néhány hét múltával már használhatják is a kispestiek. Erre a beruházásra az önkormányzat mintegy 20 millió forintot költött – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Somogyi Lászlóné, wekerlei tanácsnokkal, önkormányzati képviselővel és Tichy Judittal, a Zöldprogram Iroda vezetőjével kilátogatott a térre.

Kész a futókör a Bárczy téren
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Bárczy István teret korábban 2009-ben újították fel, de az intenzív használat sokat ártott a műszaki állapotának. Most a közösségi költségvetés részeként egy több mint 200 méter hosszú gumiborítású futókört alakíttatott ki az önkormányzat. A futókör építésével nem fejeződött be a tér felújítása, hiszen a tervek szerint a következő években az átfogó felújítás is folytatódhat, megújulhat a kerékpáros ügyességi pálya is – mondta Gajda Péter polgármester.

A futókörön kívül idén tavasszal a Bárczy térre, a Vásár térihez hasonló többfunkciós fitneszberendezés került, amit a wekerleiek mellett a közeli két iskola diákjai is használhatnak.