HÍREK  2019. szeptember 28.      1,313
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megnyílt a KÁS Képtár

Az egykori wekerlei kisposta földszinti helyiségében kapott helyet katona Áron Sándor képzőművész állandó kiállítása. Péntek este nyitották meg a KÁS Képtárat, ahol 23 tűzzománcképet láthatnak az érdeklődők.

Megnyílt a KÁS Képtár
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Arról beszélt köszöntőjében Kispest polgármestere, hogy Katona Áron Sándor munkássága, közéleti tevékenysége összeforr Kispesttel, Wekerleteleppel. „Büszke vagyok rá, hogy van egy olyan művészünk, aki önzetlenül szolgálta és szolgálja kerületét és a Wekerlét, hiszen az itt látható képek a közösségé lesznek. Remélem, sokan csodálják meg a műveket ezen az állandó helyen” – fogalmazott Gajda Péter, hozzátéve, Katona Áron nem csupán művésze Kispestnek, hanem olyan ember, aki az elmúlt évtizedekben rengeteget tett Wekerléért, Kispestért. Gajda Péter azt mondta, ugyan kicsi a képtár, de annál több szív van benne, „hiszen a művész nemcsak az alkotásait hozta ide és ajánlotta fel a kerületnek, hanem szívét-lelkét is átnyújtja a kispestieknek.”

Dr. Sinóros Szabó Katalin művészettörténész a „tűz” szóval jellemezte mindazt, ami létrejött: nemcsak azért, mert tűzzománc, amit látni lehet, hanem azért is, mert a tűz sok mindennel kapcsolatba hozható és sok mindent kifejez. „A tűz a szenvedély, a tűz maga az élet, a szív dobbanása, a küzdelem, a harc, az alkotás, a teremtés. A tűz melegít, forró is lehet, de benne van a szeretet szelíd melegsége is. A szereteté. Azé a szereteté, ami itt is megnyilvánul, hiszen elénk tárnak csodálatos alkotásokat szeretetből, színtiszta szeretetből. Katona Áron lélekkel fest, tűzzel fest, értelemmel és érzelemmel tölti meg a képeit és valami bravúros technikával teremt” – fogalmazott köszöntőjében, méltatva Katona Áron Sándor alázatát és erejét, amivel képeit létrehozza.

A KMO által működtetett képtár szerdán és pénteken 15 és 18 óra között várja az érdeklődőket. Bejelentkezés alapján más időpontban is fogadni tud csoportokat.